Event

The calendar provides information about events relating to Jewish culture in Munich. The announcements dates of selected venues: Literaturhandlung bookshop; Literaturhaus München; Israelitische Kultusgemeinde München und Oberbayern (Jewish Community of Munich and Upper Bavaria); and the Association for the Advancement of Jewish Culture and Tradition e. V. (Jüdische Kulturtage). Further events, tours, readings and contributions to Jewish themes from other venues in Munich and the surrounding areas are also incorporated.

Tuesday, October 20, 2015

Events at the JMM Jacques Picard (Basel):
Wo liegt Europa? Und wo das jüdische Europa?
Zur Pluralität und semantischen Topografie jüdischer Kulturen.

Eine Veranstaltung zur Ausstellung "JÜDISCHES EUROPA HEUTE. EINE ERKUNDUNG" - Ein Forschungskolloguium des Instituts für Volkskunde/Europäische Ethnologiemore

Bild der Referentin Henrike Claussen
Thursday, October 29, 2015

Events at the JMM Die Strafverfolgung nationalsozialistischer Verbrechen in der frühen Bundesrepublik

Vortrag Henrike Claussen
Eine Veranstaltung der Reihe "Fast ziemlich beste Freunde. 50 Jahre diplomatische Beziehungen zwischen Deutschland und Israel"

Tuesday, November 03, 2015

Events at the JMM Jonas Engelmann (Mainz):
Wurzellose Kosmopoliten -
Von Luftmenschen, Golems und jüdischer Subkultur

Tuesday, November 17, 2015

Events at the JMM Joachim Schlör (Southampton):
Faith in residence.
Jewish spacial practice in the urban context.

Bild des Referenten Jörg Rensmann
Thursday, November 26, 2015

Events at the JMM School‘s out forever: Das Israelbild in deutschen Schulbüchern

Vortrag Jörg Rensmann