Event

The calendar provides information about events relating to Jewish culture in Munich. The announcements dates of selected venues: Literaturhandlung bookshop; Literaturhaus München; Israelitische Kultusgemeinde München und Oberbayern (Jewish Community of Munich and Upper Bavaria); and the Association for the Advancement of Jewish Culture and Tradition e. V. (Jüdische Kulturtage). Further events, tours, readings and contributions to Jewish themes from other venues in Munich and the surrounding areas are also incorporated.

Tuesday, November 03, 2015

Events at the JMM Jonas Engelmann (Mainz):
Wurzellose Kosmopoliten -
Von Luftmenschen, Golems und jüdischer Subkultur

Eine Veranstaltung zur Ausstellung "JÜDISCHES EUROPA HEUTE. EINE ERKUNDUNG" - Ein Forschungskolloquium des Instituts für Volkskunde/Europäische Ethnologiemore

Wechselausstellung "Jukebox. Jewkbox! Ein jüdisches Jahrhundert auf Schellack und Vinyl"
Thursday, November 12, 2015

Events at the JMM Jukebox. Jewkbox! Ein jüdisches Jahrhundert auf Schellack und Vinyl

Kuratorenführungmore

Tuesday, November 17, 2015

Events at the JMM Joachim Schlör (Southampton):
Der Glaube an das Wohnen.
Jüdische religiöse Praxis und die räumliche Ordnung der Stadt.

#kunstjagd. Installation und Preview im Jüdischen Museum München
Thursday, November 19, 2015

Events at the JMM #kunstjagd
Wo ist das verschollene Gemälde?

Installation im Foyer und Preview des Films #kunstjagdmore

Familienwerkstatt:
Sunday, November 22, 2015

Events at the JMM Familienwerkstatt:
Musik, Musik!
Jetzt geht's rund!

Familienworkshopmore

Sunday, November 22, 2015

Events at the JMM Jukebox. Jewkbox! Eine Finissage

17 Uhr Kuratorenführung und 18.30 Uhr Plattenabend mit Hanno Loewy
Eine Veranstaltung im Rahmen der 29. Jüdischen Kulturtage München.more

Thursday, November 26, 2015