Event

The calendar provides information about events relating to Jewish culture in Munich. The announcements dates of selected venues: Literaturhandlung bookshop; Literaturhaus München; Israelitische Kultusgemeinde München und Oberbayern (Jewish Community of Munich and Upper Bavaria); and the Association for the Advancement of Jewish Culture and Tradition e. V. (Jüdische Kulturtage). Further events, tours, readings and contributions to Jewish themes from other venues in Munich and the surrounding areas are also incorporated.

Tuesday, March 14, 2017

Die Oper "Frau Schindler"

Künstlergespräch

Thursday, March 16, 2017

NS-Kollaboration in Litauen

Podiumsdiskussion
Eine Veranstaltung des NS-Dokumentationszentrums München in Kooperation mit dem Jüdischen Museum München und dem Honorarkonsulat der Republik Litauen, München sowie der litauischen Botschaft, Berlinmore

Monday, March 20, 2017

Der Freundeskreis der Weißen Rose

Lesung mit thematischer Einführung
Eine Veranstaltung des NS-Dokumentationszentrums München in Kooperation mit der Weiße Rose Stiftung e.V.more

Monday, March 27, 2017

"Uns kann nur ein großer Angriff retten" - Henny Brenner

Zeitzeugengespräch

Tuesday, March 28, 2017

Antisemitismus und Rassismus im öffentlichen Raum:
Welche Gegenmaßnahmen sind nötig und möglich?

Podiumsdiskussion
Begleitprogramm zur Sonderausstellung "Angezettelt. Antisemitische und rassistische Aufkleber von 1880 bis heute"